Naočare

Naočare su najrasprostranjenije optičko pomagalo za korigovanje dioptrije i zaštitu Vaših očiju od sunca ili računara. Bilo da su Vam potrebne naočare za vid ili sunčane naočare, ono što je sigurno jeste da su nam svima potrebne. Nekome su naočare osnovna potreba i pomagalo, nekome služe kao zaštita od sunca i kompjutera, a neko ih nosi samo kao modni detalj.

DIOPTRIJSKE NAOČARE – OFTALMOLOŠKI PREGLED

Prvi redovni očni (sistematski) pregled se kod dece obavlja u četvrtoj godini. Ukoliko se primeti neki problem, moguće je obaviti oftalmološki pregled i u prvoj godini. Bilo da je u pitanju astigmatizam, miopija, presbiopija i različita druga stanja oka, naočare su prva preporuka za korigovanje skoro svih stanja oka. Ukoliko primetite da su Vam potrebne naočare za vid treba da zakažete oftalmološki pregled. Kada se na oftalmološkom pregledu odredi dioptrija onda možete pristupiti kupovini naočara za vid.

VRSTE NAOČARA

Prema nameni naočara možemo ih podeliti u više celina: naočare za vid (dioptrijske naočare), naočare za sunce i naočare za kompjuter (koje Vaše oko štite od štetnog zračenja računara).

U našem oftalmološkom centru je dostupno sve na jednom mestu: tim vrhunskih stručnjaka oftalmologa kako bi se Vaša dioptrija pravilno odredila, kao i specijalizovana optička prodavnica gde možete kupiti sve vrste stakala, različitih indeksa tanjenja (za sve dioptrije) i dioptrijske okvire različitih svetskih brendova.

VRSTE DIOPTRIJSKIH OKVIRA

Ukoliko nemate ograničenje za biranje rama (zbog određene dioptrije) onda Vam je dostupan širok spektar dioptrijskih okvira :

-Metalni ramovi – svojevrsna klasika kada su u pitanju dioptrijski okviri. Metalni ramovi su bolji za manje dioptrije, jer ne mogu da prekriju debljinu stakala kada je veća dioptrija u pitanju. Mogu biti različitih boja, dizajna i oblika. Idealni su za čitanje, kao i za svakodne aktivnosti, izuzetno su otporni i mogu se nositi u svim vremenskim uslovima.

– Ramovi na “bušenje” i “najlon” dioptrijski okviri – najosetljiviji dioptrijski okviri, pa se kod njih preporučuje čvršća plastika pri ugradnji. Idealni su za manje dioptrije, vrlo elegantni i najmanje primetni na licu.

– Plastični ramovi – danas najrasprostranjeniji jer omogućavaju korisniku komfor, različite boje, oblike i dezene, a takođe su vrlo prilagodljivi i visokim dioptrijama jer debljina rama sakriva debljinu stakala.

NAOČARE ZA ČITANJE

Nakon četrdesete godine javlja se potreba za naočarima za čitanje. U početku primećujete zamor dok čitate, kasnije slova postaju “sitnija”, mutna i vrlo otežano obavljate bilo koju aktivnost koja zahteva precizan vid na blizinu. Oftalmološki pregled je neophodan kako bi se utvrdila dioptrija i kupile naočare.

Dobro došli!

Detaljnije informacije i zakazivanje pregleda na 011/3241177